معرفی انواع مودم adsl
۳صرف نظر از اسم ها و برند های بی شماری که در بازار مودم adslبا آن روبه رو میشویم انواع مودم adsl نیز وجود دارند که هر کدام میتوانند کارایی خاصی داشته باشند و سرویس مختلفی را به ما ارائه دهند. در این پست سعی داریم ۴ نوع متداول مودم adsl در بازار ایران را معرفی کنیم.
– مودم adsl کابلی دو پورت که رواج بیشتری هم دارند و معمولا با عنوان مودم کمبو شناخته میشوند ( شامل یک پورت LAN و یک پورت USB )
با این نوع مودم میتوانید در دو سیستم به صورت همزمان از سرویس adsl استفاده کنید به این ترتیب که یکی از سیستم ها به وسیله کابل شبکه ( کابل LAN ) به مودم وصل میشود و سیستم دیگر با استفاده از کابل usb.
در سیستم هایی که از نظر سخت افزاری پورت شبکه را ندارند و یا درایور شبکه روی آن ها نصب نمیشود و همینطور در لب تاب یا تبلت که پورت lan ندارند اما از پورت usb برخوردارند این مودم میتواند گزینه کار راه اندازی باشد.
– مودم adsl تک پورت usb که کمی قدیمی شده اند و فقط از روی سی دی نصب میشوند ( توصیه نمیشوند )
این نوع مودم کمتر استفاده میشود و بیشتر در گذشته رواج داشته است. مودم های تک پورت فقط از طریق پورت usb و فقط به یک سیستم متصل میشوند و تنها از پروتوکل bridging پشتیبانی میکنند.
مودم تک پورت فقط از روی سی دی نصب میشود و بدون سی دی مخصوص درایور آن قابل استفاده نیست. حتی کانکشن این مودم ها نیز از طریق سی دی آن ساخته میشود.
– مودم adsl با ۴ پورت LAN ( که میتواند فقط از طریق کابل شبکه به تا ۴ سیستم همزمان وصل شود )
این مودم ها با داشتن ۴ پورت LAN میتوانند برای استفاده همزمان ۴ سیستم از اینترنت استفاده شوند و علاوه بر این میتوانند نقش یک سوئیچ را هم بازی کنند و به شما برای شبکه کردن ۴ کامپیوتر با هم کمک کنند.
– مودم adsl با فرستنده وایرلس ( این مودم ها علاوه بر پورت lan یک فرستنده وایرلس برای استفاده غیر کابلی روی خود دارند )
این مدل مودم معمولا دارای ۴ پورت لن برای استفاده همزمان ۴ سیستم به صورت کابلی و یک فرستنده وایرلس برای استفاده تا ۱۰ سیستم به صورت wifi میباشد.
ممکن است مودم وایرلس به جای ۴ پورت lan فقط یک پورت داشته باشند و یا از یک پورت usb هم بهره ببرد ولی معمولا بیشتر برای استفاده بیسیم کاربرد دارند.
برای اتصال از طریق وایرلس این مودم ها محدودیتی تعریف نشده ولی معمولا اگر بیش از ۱۰ لب تاب یا دیوایس دیگر به آنها متصل شود به صورت مکرر دچار هنگ کردن میشوند ( البته این وضع در مدل های مختلف و همینطور برند های گوناگون متفاوت است)
برد آنتن وایرلس این مودم ها معمولا بین ۵۰ تا ۱۰۰ متر است که این مورد هم به کیفیت و جنس مودم بستگی زیادی دارد. ( آنتن در این نوع مودم ها بیشتر جنبه دکور دارد و ممکن است دارای ۱ یا ۲ آنتن باشند یا آنتنی روی آن ها تعبیه نشده باشد )
تشکر
سلام و سپاس از مقاله خوب تون
یک سوال پیش اومد که واقعا آنتن در مودم adsl وایرلس جنبه ی دکوری دارد? و در برد و آنتن دهی هیچ تاثیری ندارد یا تاثیر کمی دارد?
پس چرا به بازار اومدن و گرون تر هم هستن?
بی تاثیر نیستن اما فاکتور مهم تر قدرت چیپست وایرلس مودم هست نه انتن های ظاهری. در بعضی مدل ها تاثیر گذار هستند.